EMDR met Heelde

Holistische EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprogramming (Oogbeweging, vrijzetten van emotie en her-programmeren).  De EMDR techniek is eenvoudig en veilig, waarbij de emoties en lichamelijke spanningen losgekoppeld worden van een naar beeld of gebeurtenis. Dit doen we door in het hoofd een foto te maken van de nare gebeurtenis. Hierna geeft Hilde jou iedere keer een links rechts signaal. Ze laat je bijvoorbeeld links en rechts van jou pennenklikken horen, of je volgt haar vingers van links naar rechts met je ogen of ze raakt jouw handen of voeten om beurten links/rechts aan. Ook gebruikt ze het geluid van een drum, ratels, muziek of stokken om jouw aandacht af te leiden van het trauma. We kiezen samen welke manier voor jou het prettigst is.

 

 

Werkwijze
Soms weet je zelf een nare situatie of gebeurtenis waarbij je ongewenste overtuigingen hebt opgeslagen (bijvoorbeeld: ik ben niet goed genoeg, ik moet perfect zijn, ik ben schuldig, enz.) Soms is er een gebeurtenis of een beeld wat jij hebt verdrongen of wat je zelf niet meer herinnert. Hilde meet van tevoren uit met welk beeld of gebeurtenis wij in de sessie gaan werken. Uiteraard met toestemming van jou. Je kiest samen in de sessie de overtuigingen uit die je hebt opgeslagen bij de nare gebeurtenis of nare beelden. Daarna kies je gewenste overtuigingen waarmee je de ongewenste overtuigingen wilt vervangen. Je hoeft hier van tevoren niet over na te denken, het gaat vanzelf in de sessie en je kunt niets fout doen. Via een geleide meditatie, zittend in je stoel, besteed je aandacht aan de oude ervaring en aan de ongewenste overtuiging die daaraan vastgekoppeld is. Je verwerkt  het,  koppelt het los uit het lichaam, gevoel, denken en bewustzijn en vervangt het door je nieuwe, positieve overtuiging over jezelf. De sessie duurt in totaal maximaal 2 uur, maar meestal iets korter.

 

Waarom holistische EMDR? Hilde zet haar toolbox in tijdens de sessie. Haar healing, reading en sjamanistische achtergrond wordt meegenomen tijdens deze vorm van EMDR. Vaak werkt deze manier van werken door op zielsniveau waardoor je dieper in je lichaam zakt en vollediger bij jezelf kan komen. De angel wordt verwijderd en oude triggers zijn niet meer interessant waardoor jouw pad zich breder kan ontvouwen.